Facebook
Kategóriák
Szűrés
lapfüggöny
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Társoldalaink

Infrapanel fűtések webáruház Kolibri gumicsónak webáruház

Házhozszállítás

Blog
2019.03.27 14:15

Jótanácsok fotófüggöny vásárlásához - anyagválasztás

A függönyök funkcionálisan megvédik otthonunkat a kíváncsiskodóktól, de mára igen fontos dekorációs elemei lettek a belső térnek.

A függöny anyagának kiválasztására érdemes megfelelő időt szánni, hiszen a jól megválasztott függönyök rendkívül sokat emelhetnek az otthon összképén. Elsődleges szempont az anyag megfelelő kiválasztása, most ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

Függönyeink három különböző anyagból készülhetnek.

  1. Fényáteresztő függönyök úgynevezett Sifon anyagból: elérhetőek minta nélküli változatban is, de a mi specialitásunk a gyönyörű nyomott mintás függönyök készítése. A fényáteresztő függönyökből behúzószalag segítségével ráncolt függöny is készíthető. A minta nélküli fényáteresztő anyagokból a karnis szélességének a dupláját célszerű beszerezni. A nyomtatott mintás fotófüggönyökből azonban elegendő, ha a karnis szélességéhet 20-50 cm számolunk pluszban. A behúzószalagon kívül készítünk még pántos felfogatást is, a függöny anyagából.
  2. Dekorfüggönyeinket a Gabardine anyagból készítjük. Az ebből az anyagból készült függönyök 70%-os fénykizáró tulajdonsággal rendelkeznek. A dekorfüggönyöket akkor használhatjuk, ha nem szükséges számunkra a sötétítő funkció, ezek a függönyök ugyanis inkább csak dekoráló szerepet töltenek be, nem zárják ki a fényt, viszont megakadályozzák a belátást. A nyomtatott minták életre kelnek ezen az anyagon. A Gabardine anyagból készült függönyök már praktikusan alkalmazhatók árnyékolásra, ugyanakkor az átáramló fénynek köszönhetően életteli marad az anyagok színe és mintája is.Ebből az anyagból a függöny szélességét ugyancsak célszerű 20-50 cm-el megnövelni a karnis szélességénél. Gabardine anyagból készülhet hagyományos függöny, lap- vagy panelfüggöny, illetve római roló is. Ebből az anyagból készülnek abroszaink, asztali futóink és a párnahuzatok is.
  3. Amennyiben nincs egyéb árnyékoló szerkezetünk, és fontos számunkra a fény kizárása, válasszunk a Blackout függönyt. A Blackout függönyöket speciális szövési eljárással készítik, aminek lényege, hogy két textilréteg közé egy harmadik, fekete textilszálat szőnek. Ezáltal a Blackout anyag annyira sűrűvé válik, hogy akár 100%-os fényzárásra is képes lesz, nem ereszti át a fényt. Mivel az ilyen függöny legfőbb funkciója a fény és a hő kizárása, a redőnyt is helyettesítheti. Tökéletesen véd a napsugárzás ellen, sőt télen a hőszigetelést is javítja. A Black-out anyagból készítünk sötétítő függönyöket, lapfüggönyöket, római rolókat és ágytakarókat.