Facebook
Kategóriák
Szűrés
lapfüggöny
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Társoldalaink

Infrapanel fűtések webáruház Kolibri gumicsónak webáruház

Házhozszállítás

Hogyan mérje le megfelelően az ablakot?

Összegyűjtöttük a tudnivalókat ablakának megfelelő lemérése érdekében. Szeretnénk hozzájárulni, hogy megrendeléskor a függöny megfelelő méretét válassza, és a lehető legjobb eredményt kapja.

A függöny szélessége:
Először mérje meg a függönyrúd szélességét. A mérésnél használjon fém, vagy műanyag mérőszalagot. A függönyrúd szélessége segít meghatározni a függöny szélességét.

Figyelembe kell venni, hogy az olyan anyagok, mint a Gabardine és a fényáteresztő Sifon nem túl vastagok így tanácsos 30-40 cm-t hozzáadni a függönykarnis szélességéhez, panoráma függöny esetében ez 40-50 cm-t. A Sifon és Gabardine anyagokból 1.3 szoros szélességet számoljon       ( egy 200 cm szélességű karnis esetésn a függönyszélesség 260 cm). A Blackout anyagból 1,2 szeres szélesség javasolt ( a 200 cm karnisszélesség esetén a Blackout függöny szélessége: 240 cm).

A függöny magassága:

A függöny hosszának/magasságának meghatározásához meg kell mérni a távolságot a függönyrúdtól a padlóig. Amennyiben nem padlóig érő függönyt szeretne, mérje le a távolságot a függönyrúdtól az ablakpárkányig, vagy sddig a pontig, ameddig szeretné, hogy a függönye érjen. Amennyiben a függöny gyűrűkkel + csipeszekkel kapcsolódik a karnishoz, akkor mérje le a távolságot a függőrúd gyűrűjének + csipesznek a legalacsonyabb pontjától a padlóig, párkányig, vagy ameddig szeretné, hogy a függönye érjen. A legjobb megoldás  az, ha a függöny hossza a függönyrúdtól a padlóig terjed. Ez a függöny hossz elegáns külsőt kölcsönöz a szobának.

Ábra 



1. A plafon függönykarnis és a padló távolsága.

2. A függönykarnis és a padló közötti távolság.

3. A függönykarikától/csipesztől mért távolság a padlóig, függöny karikás + csipeszes karnis esetén.

4. A függönykarnis és az ablak párkány közötti távolság, konyhai függönyök magasságának leméréséhez.

5. A függönykarnis hossza.

Nyomtatás nélküli függöny mérete:


Amennyiben fotókép nyomtatása nélküli fényáteresztő függönyt rendel,akkor a karnis szélességéhez képest a dupla szélességet szükséges vásárolnia. Amennyiben egy függöny rúd/karnis szélessége 250 cm, akkor egy szokványos fényáteresztő függöny szélessége 500 cm lesz. 

Természetesen ezek csak a mi ajánlásaink, amelyek iránymutatásként szolgálnak, végsősoron a döntés az Öné lesz, az Ön saját ízlésének megfelelően.